WBSO en de Innovatiebox

Wat is de Innovatiebox?

De Innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. De winst die in deze tariefbox valt wordt belast tegen een effectief tarief van slechts 5% in plaats van het toptarief van 25%. Dit betekent een vrijstelling van maximaal 80%.
 

Relatie met de WBSO subsidie

Om voor de Innovatiebox (of voorganger Octrooibox) in aanmerking te komen is het van belang dat er immateriële activa zijn gevormd die zijn voortgekomen uit een octrooi of een WBSO project.
 

WBSO, paspoort voor de Innovatiebox

Een WBSO beschikking (formeel S&O-verklaring) wordt afgegeven door Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO.nl). Bedrijven kunnen alleen gebruik maken van de Innovatiebox met het juiste toegangsbewijs; een WBSO beschikking óf een geldig octrooi. Afgezien van het directe subsidievoordeel is de WBSO beschikking ook een bijna exclusief toegangsbewijs voor de Innovatiebox faciliteit.
Maakt u nog geen gebruik van de WBSO subsidieregeling? Of heeft u vragen over de innovatiebox of WBSO subsidies, neem dan contact op met één van onze specialisten.Zie voor meer informatie ook onze website www.innovatiebox.com

Bezoekadres
Koninginnelaan 12
Apeldoorn
Postadres
Postbus 31126
6503 CC Nijmegen
 
Alle rechten voorbehouden © 2018
Terug naar boven
Contact WBSO - subsidie voor innovatie Pienter Subsidieadvies WBSO en de Innovatiebox WBSO downloads Meer informatie? WBSO en de RDA subsidie WBSO nader belicht Ontwikkelingsproject Techn. wetensch. onderzoek WBSO subsidienieuws WBSO en software ontwikeling WBSO administratie WBSO-aanvraag indienen De WBSO controle WBSO en IB-ondernemer