WBSO - Dé subsidie voor innovatie

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of programmatuur? Dan is WBSO subsidie interessant!

De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) wordt gezien als de meest interessante subsidieregeling voor bedrijven. De WBSO bestaat al sinds 1994 (andere vorm) en vergoedt een deel van de kosten voor innovatieve R&D-activiteiten, zoals ontwikkeling van producten, machines, apparaten en procédé's. De kosten die in aanmerking komen voor de WBSO-subsidieregeling bestaan uit loonkosten en kosten en uitgaven voor uw R&D-project.

 

Hoeveel WBSO subsidie?

Het voordeel van de regeling verrekent u in de aangifte van de loonheffing. Als u een ZZP’er bent verrekent u dit met uw inkomstenbelasting. Om het voordeelpercentage voor alle R&D-kosten te berekenen hanteert RVO twee schijven:

  • Het tarief voor de eerste schijf is 32%. Dit geldt voor de R&D-kosten en uitgaven tot € 350.000,-. Voor starters ligt het percentage wat hoger, namelijk op 40%.
  • Voor alle kosten boven € 350.000,- is het tarief 16%.
 

WBSO-subsidieregeling extra interessant

Naast de subsidie op de loonkosten en kosten en uitgaven van R&D-activiteiten kan met de WBSO-beschikking tevens toegang worden verkregen tot de Innovatiebox. Dit is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. Winst uit innovatieve activiteiten wordt belast met een winstbelastingspercentage van effectief 7% i.p.v. het toptarief van 20-25%.

De WBSO en Innovatiebox is relevant voor ieder innovatief bedrijf in Nederland!


Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de WBSO subsidie, onze dienstverlening of een vrijblijvende afspraak? Neem dan contact met de specialisten van Hezelburcht, wij helpen u graag verder. Onze deskundigheid is opgebouwd door 25 jaar actief te zijn in dit werkveld.


Lees meer over de WBSO >

Bezoekadres
Koninginnelaan 12
Apeldoorn
Postadres
Postbus 31126
6503 CC Nijmegen
 
Alle rechten voorbehouden © 2018
Terug naar boven
Contact WBSO - subsidie voor innovatie Hezelburcht Subsidieadvies WBSO en de Innovatiebox WBSO downloads Meer informatie? WBSO en de RDA subsidie WBSO nader belicht Ontwikkelingsproject Techn. wetensch. onderzoek WBSO subsidienieuws WBSO en software ontwikeling WBSO administratie WBSO-aanvraag indienen De WBSO controle WBSO en IB-ondernemer