WBSO - Dé subsidie voor innovatie

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of programmatuur? Dan is de WBSO subsidieregeling interessant voor u!

De WBSO subsidie (voorheen Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) wordt gezien als de meest interessante subsidieregeling voor bedrijven.
De WBSO is een al langer bestaande subsidieregeling (sinds 1994) die een deel van de kosten voor innovatieve R&D-activiteiten vergoedt, zoals ontwikkeling van producten, machines, apparaten, procédé's, etc.
De kosten die in aanmerking komen voor de WBSO-subsidieregeling bestaan uit loonkosten en kosten en uitgaven voor uw R&D-project.
Het budget voor de WBSO subsidieregeling in 2018 is €1.163 miljoen.
 

 

Hoeveel subsidie?

De WBSO subsidie bedraagt in 2018 31% over de eerste € 350.000 aan subsidiabele kosten per jaar en 14% subsidie over het meerdere. Voor jonge ondernemingen (minder dan 5 jaar loonbelastingplichtig) geldt zelfs een startersbonus. Voor deze jonge ondernemingen bedraagt de WBSO subsidie 40% over de eerste € 350.000 en 14% over het meerdere. Voor IB-ondernemers geldt een ander WBSO regime.


WBSO-subsidieregeling extra interessant

Naast de subsidie op de loonkosten en kosten en uitgaven van R&D-activiteiten kan met de WBSO-beschikking tevens toegang worden verkregen tot de Innovatiebox. Dit is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. Winst uit innovatieve activiteiten wordt belast met een winstbelastingspercentage van effectief 5% i.p.v. het toptarief van 25%.
Dit maakt de WBSO subsidieregeling relevant voor ieder innovatief bedrijf in Nederland!


Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de WBSO subsidieregeling, onze dienstverlening of een vrijblijvende afspraak? Neem dan contact met één van onze specialisten op, wij helpen u graag verder. Onze deskundigheid is opgebouwd door meer dan 25 jaar actief te zijn in dit werkveld.


Lees meer over de WBSO >

Bezoekadres
Koninginnelaan 12
Apeldoorn
Postadres
Postbus 31126
6503 CC Nijmegen
 
Alle rechten voorbehouden © 2018
Terug naar boven
Contact WBSO - subsidie voor innovatie Pienter Subsidieadvies WBSO en de Innovatiebox WBSO downloads Meer informatie? WBSO en de RDA subsidie WBSO nader belicht Ontwikkelingsproject Techn. wetensch. onderzoek WBSO subsidienieuws WBSO en software ontwikeling WBSO administratie WBSO-aanvraag indienen De WBSO controle WBSO en IB-ondernemer