Jansen Techniek
Jansen Techniek

De samenwerking met een bedrijf als Hezelburcht is hierin essentieel!

Jansen Techniek

Al meer dan 25 jaar is Jansen Techniek actief in de ontwikkeling van machines voor diverse sectoren binnen de voedingsmiddelenindustrie. Gevestigd in Putten, staat Jansen Techniek bekend als een vooruitstrevend bedrijf in de foodindustrie. Het bedrijf bedenkt, ontwerpt, bouwt en onderhoudt passende oplossingen voor de productielogistiek. De machines worden onder andere ingezet voor de transport en handling, het wegen en sorteren, het portioneren, en het strippen van vlees-/viswaren.

Het ontwikkelen van goed werkende innovatieve machines voor de foodindustrie is een complex proces dat inspanning, ambacht, toewijding en bergen aan gereedschap vereist. Met andere woorden, de presentaties van Jansen Techniek zijn zeer indrukwekkend! Om de ontwikkeling van deze innovatieve oplossingen te optimaliseren, werkt Jansen Techniek samen met Hezelburcht om optimaal gebruik te maken van de WBSO subsidie.

Jansen Techniek ontwikkelt innovatieve machines

Jansen Techniek ontwikkelt momenteel een machine om de schouderbladen van kip te snijden. Zo’n machine bestaat nog niet. Op dit moment wordt de rug inclusief het schouderblad als restproduct verbruikt. Zonde! Met de ontwikkeling van de nieuwe machine wordt bijgedragen aan het verminderen van voedselverspilling.

Een andere ontwikkeling is een machine voor de automatisering van het inpakken van taartpunten. Dit gebeurt tegenwoordig nog (grotendeels) handmatig. De punten worden op een stukje folie gezet welke daarna nauwkeurig om de punt wordt gevouwen om uitdroging tegen te gaan. De ontwikkeling van de nieuwe inpaklijn automatiseert dit inpakproces van de taartpunten.

WBSO optimalisatie voor innovatieve projecten

Voor de ontwikkeling van beide machines is WBSO subsidie aangevraagd. Jansen Techniek en Hezelburcht combineren elkaars expertise daarin goed. Jansen Techniek brengt de technische expertise in terwijl onze collega’s diepgaande kennis van de sector en de subsidiemogelijkheden inbrengen. Deze samenwerking leidt tot effectieve projectvoorstellen en een mooi WBSO resultaat.

Jansen Techniek is momenteel bezig met de ontwikkeling van beide machines. Zodra de machines ontwikkelt zijn, gaat Jansen Techniek de machines in diverse landen verkopen. Ze zijn immers actief in meerdere landen. Daar zal het niet ophouden, Jansen Techniek blijft nieuwe innovatieve machines ontwikkelen. De specialisten van Hezelburcht kijken er nu al naar uit om WBSO aan te vragen voor de volgende indrukwekkende machines!

"Door de toepassing van dergelijke subsidietrajecten blijft het voor ons haalbaar om te blijven ontwikkelen. De samenwerking met een bedrijf als Hezelburcht is hierin essentieel, omdat onze kennis en kunde op dat gebied niet toereikend is!"

- Jannes Jansen | Jansen Techniek