>
WBSO en Innovatiebox combineren

WBSO en Innovatiebox combineren

De Innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. De winst die in deze tariefbox valt wordt belast tegen een effectief tarief van slechts 9% in plaats van het toptarief van 25,8%. De Innovatiebox is dan ook een mooie aanvullende financieringskans voor bedrijven. De WBSO fungeert als toegangsticket voor de Innovatiebox, en daarom is dit een uitgelezen kans om deze twee fiscale subsidies te combineren!

Wat is de Innovatiebox?

De Innovatiebox is een fiscaal instrument van de overheid om ondernemers die succes hebben met hun nieuwe innovatie te stimuleren. Nederlandse bedrijven die Vpb-plichtig zijn kunnen in aanmerking komen voor de Innovatiebox. De voorwaarden waaraan u moet voldoen zijn:

  • U heeft zelf het immateriële activum ontwikkeld. Hier is een S&O-verklaring voor afgegeven en/of u heeft hiervoor een octrooi verkregen.
  • De winst die u met het activum behaalt is voor ten minste 30% het gevolg van de eigen innovatie.

Hoe werkt de Innovatiebox?

In overleg met de Belastingdienst wordt bepaald welk gedeelte van de winst aan de innovatie is toe te schrijven. Welk deel dat exact is, is afhankelijk van een passende toerekenmethodiek. Wanneer de Belastingdienst akkoord gaat met uw toerekenmethodiek, kan er een vaststellingovereenkomst (ook wel ruling genoemd) voor meerdere jaren worden getroffen. U betaald dan geen 15% of 25,8% winstbelasting, maar nog maar 9%!

WBSO als toegangsticket voor de Innovatiebox

Een WBSO beschikking (formeel heet dit de S&O-verklaring) wordt afgegeven door Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Bedrijven kunnen uitsluitend gebruik maken van de Innovatiebox met het juiste toegangsbewijs: voor kleine belastingplichtigen geldt dat een positieve WBSO beschikking ofwel een geldig octrooi volstaat. Afgezien van het directe subsidievoordeel, biedt een WBSO beschikking dus toegang tot fiscaal voordeel vanuit de Innovatiebox.

Voor meer informatie over de Innovatiebox en WBSO. Of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 088 495 20 00 of stuur direct een mail:

Hulp of advies nodig bij WBSO subsidie?

Vul uw gegevens in, we staan u graag te woord:
Zodra u op Verstuur klikt, gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
Bedankt voor uw bericht. Wij zijn verheugd dat we u mogen helpen met WBSO subsidie.
Oops! Something went wrong while submitting the form.