>
WBSO voor technisch-wetenschappelijk onderzoek (TWO)

WBSO voor technisch-wetenschappelijk onderzoek (TWO)

De WBSO subsidieregeling onderscheidt verschillende typen projecten die subsidiabel zijn. De definities voor deze type projecten zoals “technisch wetenschappelijk onderzoek” of “ontwikkelingsproject” zijn vastgesteld door de wetgever. Dit betekent dat van deze formele definities uitgegaan moet worden.

Definitie van technisch wetenschappelijk onderzoek

Technisch wetenschappelijk onderzoek, zoals bedoeld in de WBSO subsidieregeling heeft als doel een verklaring voor een verschijnsel te zoeken die niet is te geven op basis van algemeen toegankelijke (technische) kennis. Met het technisch wetenschappelijk onderzoek wordt theoretische of praktische technische kennis gegenereerd. Bij de aanvraag moet de onderzoeksopzet bekend zijn, en is geen routine onderzoek.

Technisch

Met “technisch” wordt gedoeld op de vereiste dat het onderzoek betrekking moet hebben op “technische” vakgebieden zoals fysica, chemie, biotechnologie, productietechnologie, informatie- of communicatietechnologie.

Wetenschappelijk

Met het begrip “wetenschappelijk” wordt bedoeld dat het onderzoek een verklaring moet geven voor een verschijnsel. Uiteraard moet het onderzoek qua opzet en uitvoering systematisch en planmatig worden uitgevoerd.

Meer weten over WBSO voor technisch wetenschappelijk onderzoek?

Voor meer informatie over dit type projecten of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze WBSO specialisten via 088 495 20 00 of stuur een mail:

Hulp of advies nodig bij WBSO subsidie?

Vul uw gegevens in, we staan u graag te woord:
Zodra u op Verstuur klikt, gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
Bedankt voor uw bericht. Wij zijn verheugd dat we u mogen helpen met WBSO subsidie.
Oops! Something went wrong while submitting the form.