>
WBSO subsidie berekenen

WBSO subsidie berekenen

Hoe wordt het totaal te ontvangen subsidiebedrag berekend bij de WBSO subsidie? Het verschilt enorm per aanvrager en per project, dat heeft te maken met diverse parameters. Bijvoorbeeld wat voor type organisatie het is, het aantal S&O-uren dat gemaakt wordt, welke kosten er zijn, wat zijn de uitgaven en wat is het uurtarief van het personeel. Een overzicht:

De rekensom van WBSO

Onderneming met personeel:

De rekensom voor een onderneming met personeel is als volgt: eerst rekent u de totale S&O-kosten uit (het aantal uren dat u kwijt bent aan S&O x het S&O-uurloon) + (forfaitair bedrag of de begrote kosten en uitgaven). Vervolgens wordt er een korting van 32% genomen van de eerste € 350.000 aan kosten (de grens van de eerste schijf), en alles daarboven krijgt een korting van 16% (dat noemt men de tweede schijf).

Bijzonderheden

  • Een startende ondernemer krijgt standaard een korting van 40% binnen de eerste schijf;
  • U kunt kiezen voor de werkelijke kosten en uitgaven, of kiezen voor forfaitair. Bij forfaitair krijgt u een extra voordeel op basis van het aantal S&O-uren. Met name de IT-sector maakt gebruik van forfaitair omdat zij nauwelijks overige S&O-kosten en uitgaven hebben, en vrijwel enkel loonkosten hebben. De forfaitaire bedragen in 2023 zijn:
  • € 10,- per S&O-uur voor de eerste 1.800 S&O-uren
  • € 4,- per S&O uur voor alle S&O-uren boven de 1.800

Een WBSO rekenvoorbeeld voor een bedrijf met personeel:

WBSO rekenvoorbeeld

Ondernemer zonder personeel:

U hoeft niets te berekenen. Een zzp’er ontvangt een vaste aftrek van € 14.202,-, en een startende ondernemer zonder personeel ontvangt € 21.308,-. Dit zijn de vastgestelde bedragen voor de vaste aftrek van WBSO subsidie in 2023.

Uw WBSO voordeel berekenen?

Benieuwd hoeveel WBSO voordeel u kunt krijgen? Onze WBSO-specialisten rekenen het graag voor u uit. We nemen bovendien het volledige proces uit handen. We zorgen voor een goede WBSO administratie, dat u gereed bent voor controles of we helpen met het beantwoorden van WBSO vragenbrieven. Op deze manier kunt u zich mooi blijven concentreren op uw eigen werkzaamheden en geniet u van maximaal WBSO voordeel! Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Hulp of advies nodig bij WBSO subsidie?

Vul uw gegevens in, we staan u graag te woord:
Zodra u op Verstuur klikt, gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
Bedankt voor uw bericht. Wij zijn verheugd dat we u mogen helpen met WBSO subsidie.
Oops! Something went wrong while submitting the form.