>
WBSO bezwaar maken

WBSO bezwaar maken

U heeft een S&O-verklaring ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nadat u uw WBSO aanvraag heeft ingediend. En wat blijkt? Uw WBSO aanvraag is niet toegekend. Of u bent het niet eens met de hoogte van de WBSO subsidie. Dan kunt u bezwaar maken. Het kan zijn dat RVO vindt - om wat voor reden dan ook - dat uw project niet voldoet aan bepaalde vereisten. De beoordelaars vinden het bijvoorbeeld technisch niet innovatief genoeg. Hoe dan ook, u bent het er niet mee eens. Wat nu?

WBSO bezwaar maken: het proces

U kunt digitaal of schriftelijk uw bezwaar aantekenen bij RVO. Voor een bezwaar heeft u informatie nodig zoals: uw contactgegevens, het kenmerk en de datum van het besluit waartegen u bezwaar maakt, uitleg van de reden van uw bewaar, een kopie van het besluit waartegen u bezwaar maakt en kopieën van stukken waarmee u uw bezwaar onderbouwt (extra toelichting). U moet uw bezwaar bij de afdeling Juridische Zaken van RVO indienen, dit moet gebeuren binnen 6 weken na het ontvangen van de S&O-verklaring. Lukt het niet om binnen 6 weken bezwaar te maken? Verstuur dan alvast een bezwaar dat nog niet compleet is, dan krijgt u nog tijd om het aan te vullen.

Let op: RVO neemt het bezwaar niet in behandeling als het niet binnen 6 weken is verstuurd.

U krijgt een bevestiging van uw bezwaar. RVO gaat nu kijken of het compleet is, of dat er nog meer informatie nodig is. U krijgt vervolgens binnen 12 weken na de datum van de S&O-verklaring een beslissing van RVO. Dat heet de beslisbrief. Bent u het er dan nog steeds niet mee eens? Dan kunt u ook in beroep gaan. In beroep gaan kan tot en met 6 weken na de datum van de beslisbrief.

WBSO bezwaar maken: hoeveel kans maak ik?

Er zijn grofweg twee mogelijkheden;

(1) Uw WBSO aanvraag in zijn geheel afgekeurd? Dan voldoet de aanvraag waarschijnlijk niet aan specifieke WBSO vereisten. Bijvoorbeeld omdat personeel dat op de aanvraag staat niet goedgekeurd is omdat ze geen technische achtergrond hebben, of het personeel staat niet op uw loonlijst.

(2) RVO interpreteert uw informatie verkeerd. Bijvoorbeeld of de technologie wel vernieuwend genoeg is.

In geval (1) kunt u het waarschijnlijk vergeten. Uw aanvraag voldoet simpelweg niet aan de eisen van de WBSO subsidie. In geval (2) moet u zich afvragen of het zin heeft. Kan het anders geformuleerd worden zodat het wel duidelijk is? Heeft u wellicht nog extra informatie die uw bezwaar onderbouwt? Dan kan u absoluut kans maken! Uiteraard kunnen er nooit garanties gegeven worden.

Wilt u een second-opinion? Of advies over uw WBSO bezwaar?

Twijfelt u over de S&O-verklaring van RVO? Bent u zelf wel overtuigd? Maar weet u niet zeker of RVO overtuigd kan raken? Wij kijken graag met u mee. Voor een second-opinion over uw WBSO aanvraag bent u bij ons aan het juiste adres. Onze WBSO-specialisten adviseren u graag over uw kansen bij het maken van bezwaar.

Hulp of advies nodig bij WBSO subsidie?

Vul uw gegevens in, we staan u graag te woord:
Zodra u op Verstuur klikt, gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
Bedankt voor uw bericht. Wij zijn verheugd dat we u mogen helpen met WBSO subsidie.
Oops! Something went wrong while submitting the form.