Myne Circular Metals (Reukema Blocq & Maneschijn B.V.)
Myne Circular Metals (Reukema Blocq & Maneschijn B.V.)

Het gevoel dat we er samen aan werken voelt goed

Myne Circular Metals (Reukema Blocq & Maneschijn B.V.)

Myne Circular Metals, voorheen bekend als Reukema Blocq & Maneschijn BV, is een innovatieve speler in de wereldwijde markt van handel en hergebruik van onder andere non-ferro metalen. Myne levert circulair metaal, en het bedrijf doet dit door middel van een eigen ontwikkelde en gepatenteerde technologie. Het innovatieve bedrijf uit Harderwijk blijft innoveren en doorontwikkelen. In samenwerking met onder andere TU Delft, ontwikkelt Myne baanbrekende technologieën om het scheiden en sorteren van metaalstromen op legering mogelijk te maken.

Myne en TU Delft introduceren de aluminium sorteerlijn

Voor het sorteren van aluminiumfracties heeft Myne samen met TU Delft een aluminium sorteerlijn ontwikkeld. Deze sorteerlijn maakt gebruik van (identificatie)technologieën en Artificial Intelligence (AI) om aluminiumlegeringen te herkennen, te classificeren en te sorteren. Deze innovatieve lijn geeft een betere opbrengst van zuiverdere aluminiumfracties die weer voor alle aluminium-toepassingen ingezet kunnen worden. Op dit moment kennen we vooral recycling van aluminium van een lagere kwaliteit, en slechts geschikt is voor laagwaardigere vervolgtoepassing. Dat heet ‘downcycling’. Met deze nieuwe sorteerlijn is de kringloopsluiting echter vele malen beter en duurzamer.

Subsidie voordeel met WBSO en MIA/VAMIL

Myne investeert in onderzoek en ontwikkeling en werkt daarmee aan innovatieve oplossingen. Hierdoor kan het bedrijf gebruik maken van subsidies. Myne heeft in Hezelburcht een ideale partner gevonden voor het optimaliseren van alle subsidiekansen. Zo hebben wij WBSO subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van een prototype van de sorteerlijn. En hebben we MIA\VAMIL aangevraagd voor de daadwerkelijke investering in de sorteerlijn. Een mooi resultaat als gevolg van een geweldige samenwerking, die teruggaat tot 2018!

"Sinds 2018 werken we nauw en prettig samen met Hezelburcht. Destijds zochten we een partij die begrip heeft voor de fase waar Myne in zit en zich daarin aanpast en ons op een pragmatische manier helpt. Het gevoel dat we er samen aan werken voelt goed en dat maakt dat onze innovaties daadwerkelijk een succes worden. Hezelburcht helpt ons daarbij aan de beschikbare subsidies zodat wij ons meer kunnen focussen op waar wij goed in moeten zijn."

- Anco Vos | CFO van Reukema Recycling

Myne ontwikkelt en verbetert

Myne is de aluminium sorteerlijn nog aan het verbeteren op dit moment. De AI heeft namelijk de nodige training nog nodig. In de toekomst wil Myne nog meer metaalstromen gaan scheiden, zodat zij zuiverdere stromen en meerwaarde aan de metaalsector kunnen leveren.