Maak tijdig de balans op van uw WBSO-aanvraag!

Maak tijdig de balans op van uw WBSO-aanvraag!

7/8/2022
Maak tijdig de balans op van uw WBSO-aanvraag!

Tegenwoordig kan één WBSO-aanvraag al uw activiteiten van het gehele jaar omvatten. Maar let op: dit betekent niet dat u niet meer hoeft om te kijken naar uw beschikking. Het is juist heel belangrijk om extra aandacht te besteden aan de beschikking voor een succesvolle aanvraag! Zo voorkomt u dat u WBSO-voordeel misloopt. Het grootste deel van 2022 is voorbij; een goed moment om de balans op te maken. Komt u tot de conclusie dat u additionele uren moet aanvragen? Dan heeft u uiterlijk tot en met 30 september 2022 om dit te doen.

Wat waren ook alweer de wijzigingen in 2022?

Het aanvragen van WBSO is voor ondernemers makkelijker gemaakt in 2022. De einddatum van iedere aanvraag die wordt ingediend is automatisch 31 december. Ofwel, een ingediende aanvraag geldt voor het gehele jaar. Dit biedt ook de mogelijkheid om op ieder moment een nieuw aanvraag in te dienen. Voorheen moest u hiermee wachten op de eerder ingediende S&O-beschikking, maar dit hoeft niet meer. Vanuit deze nieuwe methode raden wij u aan een nieuwe aanvraag in te dienen als:

  • U een nieuw project start waarvoor S&O-activiteiten worden verricht;
  • Er voor een project meer uren (of kosten / uitgaven) nodig zijn dan aanvankelijk verwacht;
  • Uw projecten inhoudelijk anders zijn dan verwacht.

Wat onveranderd is gebleven is het aantal aanvragen wat per jaar ingediend kan worden; net als voorgaande jaren kunt u maximaal vier aanvragen indienen. Deze hebben een minimale aanvraagperiode van drie maanden. U dient uw aanvraag uiterlijk één dag voorafgaand aan de aanvraagperiode in te dienen.

Ons advies voor uw WBSO-aanvraag

Vanwege deze minimale aanvraagperiode van drie maanden is de deadline voor het indienen van de laatste aanvraag dus 30 september 2022. Uiteraard wilt u voorkomen WBSO-voordeel onbenut te laten. Wij adviseren u dan ook nog eens goed naar uw projectadministratie te kijken en de volgende vragen te stellen:

  1. Welke S&O-projecten heeft u momenteel lopen?
  2. Heeft u deze projecten al meegenomen in toegekende WBSO-aanvragen van 2022?
  3. Hoeveel uren (of kosten/uitgaven) zijn er tot nu toe gerealiseerd? En hoeveel verwacht u nog te besteden tot eind 2022?
  4. Kunt u al deze uren (of kosten/uitgaven) verantwoorden met de toegekende uren uit voorgaande aanvragen van 2022?
  5. Komen de activiteiten nog overeen met de beschrijvingen in de toegekende aanvragen?

Heeft u vraag 2, 4 of 5 met ‘nee’ beantwoord?

Dan raden wij u aan een nieuwe aanvraag in te dienen. De WBSO-specialisten van Hezelburcht ondersteunen u graag bij deze nieuwe aanvraag! Neem tijdig contact op voor optimale ondersteuning zodat u geen WBSO-voordeel misloopt.

Hulp of advies nodig bij WBSO subsidie?

Vul uw gegevens in, we staan u graag te woord:
Zodra u op Verstuur klikt, gaat u akkoord met ons Privacybeleid.
Bedankt voor uw bericht. Wij zijn verheugd dat we u mogen helpen met WBSO subsidie.
Oops! Something went wrong while submitting the form.