NOW en WBSO combineren is mogelijk

De Nederlandse samenleving lijkt op weg te zijn naar betere tijden: het aantal corona-gevallen neemt af en de overheid versoepeld de maatregelen. Desalniettemin zijn er veel organisaties de kampen met de gevolgen van het virus. Financiële ondersteuning, vanuit bijvoorbeeld subsidies en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), is daarom een belangrijk redmiddel. Maar hoe zit het nou met het combineren van de NOW met een subsidie zoals Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO)? Kunnen ze gecombineerd worden of botsen deze met elkaar? Hezelburcht geeft antwoord op deze vragen.

Blijf innoveren!

De WBSO- en NOW-regeling kunnen gecombineerd worden. Beide regelingen vormen een tegemoetkoming in (gemaakte) loonkosten. Hier kunt u uw voordeel meedoen. Vanuit de NOW regeling wordt een deel van de loonkosten opgevangen terwijl vanuit WBSO een deel van de kosten voor innovatieve R&D-activiteiten wordt vergoed.

Om gebruik te kunnen maken van de regelingen is het juist belangrijk om te blijven innoveren! Het opzetten van innovatieve projecten brengt naast financieel voordeel ook andere voordelen met zich mee:

  • Het moraal onder thuiszittende medewerkers wordt gestimuleerd aangezien ze betrokken blijven bij de organisatie.
  • Medewerkers kunnen nog steeds nieuwe inzichten op doen.
  • U en uw medewerkers werken nog steeds door aan een duurzame toekomst!

Tijdens de uitvoering van alle projecten ontvangt u als werkgever gewoon de NOW-subsidie. Dit is omdat nieuwe projecten niet direct nieuwe omzet op leveren. Daarnaast kunt u ook alsnog een korting op de te betalen loonbelasting voor uw werknemers verkrijgen. Oftewel: een win-win situatie.

Hulp nodig? Hezelburcht ondersteunt

Heeft u vragen over de NOW- of WBSO-subsidie? Of heeft advies nodig met betrekking tot het combineren van de regelingen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord. Naast het bieden van vrijblijvend advies kunnen zij u ook ondersteunen bij het opstellen en indienen van subsidieaanvragen.

Meer weten over de regelingen? Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer weten over het combineren van NOW en WBSO? Neem gerust contact op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?