WBSO in 2022: flexibeler en ‘oude’ percentages keren terug

De WBSO keert in 2022 weer terug met de ‘oude’ percentages, hiermee wordt de coronamaatregel om de WBSO tijdelijk te verhogen beëindigd. Daarnaast wordt subsidie aanvragen iets makkelijker doordat beschikkingen elkaar niet meer hoeven op te volgen maar elkaar mogen overlappen. De vernieuwde regeling is flexibeler te gebruiken en speelt beter in op innovatietrajecten. Ook mooi meegenomen: u kunt uw voordeel sneller verrekenen.

Langverwachte flexibiliteit eindelijk mogelijk binnen de WBSO! - Jeroen Weekamp, Senior Consultant bij Hezelburcht

Hoe komt de WBSO er in 2022 uit te zien?

Het aanvraagproces komt enigszins te veranderen. U kunt in 2022 namelijk op ieder moment een aanvraag indienen en hoeft eerder ingediende S&O-beschikkingen niet meer af te wachten. Elke aanvraag krijgt hiermee een einddatum van 31 december. Let wel op: u mag nog steeds maximaal vier aanvragen per jaar indienen met een minimale periode van drie maanden.

Administratie wordt makkelijker: bepaal zelf wanneer u uw voordeel verrekent

Voortaan mag u zelf bepalen in welk tijdvak u uw WBSO-voordeel verrekent. Zo kunt u bijvoorbeeld besluiten om dit volledig in één keer toe te passen. Dit zal u veel administratie (en ook tijd én kopzorgen) schelen!

De WBSO percentages weer zoals vanouds

In 2022 worden de tarieven weer terug gedraaid naar de ‘oude’ percentages. Hiermee beëindigt het kabinet de coronamaatregel waarmee de regeling tijdelijk werd verhoogd. De percentages zijn weer als volgt:

MkbStarters
Tarief eerste schijf32%40%
Tarief tweede schijf16%
Grens eerste schijf€ 350.000,-

Ondersteuning bij uw WBSO aanvraag

Hoewel het aanvragen van WBSO subsidie iets makkelijker wordt, gaat hier nog steeds veel tijd in zitten. Onze specialisten ondersteunen u graag bij het opstellen van een kansrijke aanvraag of het op orde houden van uw administratie. Een complete en overzichtelijke uren- en projectadministratie is niet alleen van belang voor uw aanvraag, maar ook voor een mogelijke deskcontrole. Laat u daarom door onze specialisten adviseren en ontzorgen zodat u geen fiscaal voordeel misloopt!

Spar met een specialist over de WBSO
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u graag met een specialist sparren over WBSO en wat deze regeling kan betekenen voor uw bedrijf of project? Neem contact met ons op!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?