WBSO 2011 – 2017 positief geëvalueerd

De Rijksoverheid heeft een evaluatierapport gepubliceerd over de WBSO. Onderzoeksbureau Dialogic heeft samen met APE en UNUMERIT de subsidieregeling periode 2011-2017 grondig onder de loep genomen en beoordeeld op mate van doeltreffendheid.

WBSO stimuleert innovatie & versterkt vestigingsklimaat

De belangrijkste bevinding uit het rapport: de WBSO stimuleert aantoonbaar innovatie  binnen het bedrijfsleven en versterkt het vestigingsklimaat van Nederland. Dit meldt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in een Kamerbrief over de WBSO evaluatie. EZK geeft aan dat dit komt doordat ondernemers dankzij de WBSO subsidie meer onderzoek kunnen doen naar nieuwe innovaties, waardoor de ontwikkeling van idee tot succesvol product en/of dienst wordt versneld.

Lees hier de kamerbrief over de WBSO evaluatie 2011-2017

Onderzoek en ontwikkeling blijft de basis voor onze internationale concurrentiepositie. We zijn nu Europees innovatieleider en die positie wil ik graag samen met bedrijfsleven en kennisinstellingen versterken. Daarom is het goed om te zien dat ook onderzoekers concluderen dat onze financiële ondersteuning daadwerkelijk positief bijdraagt aan de Nederlandse kenniseconomie. Via innovatie creëren onze ondernemers van mkb tot grootbedrijf extra banen en inkomsten. - Staatsssecretaris Keijzer van EZK

Contact

Meer informatie? Neem contact op met onze specialisten!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?

Meer weten?

Vragen? Op zoek naar meer informatie? Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.