WBSO subsidie bestaat 25 jaar!

Eén van de meest succesvolle regelingen ooit

Het ministerie van Economische Zaken steunt al 25 jaar pioniers met de WBSO subsidieregeling. Dankzij de WBSO subsidie kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar innovaties, waardoor ideeën sneller worden ontwikkeld tot succesvolle producten en diensten. Inmiddels hebben vrijwel alle Europese lidstaten vergelijkbare programma’s ontwikkeld, maar Nederland was hier voorloper in. Deze stimuleringsregeling heeft bijgedragen aan het feit dat Nederland al jaren behoort tot de Europese en wereldwijde innovatietop.

Nederland opnieuw aangemerkt als Europees innovatieleider

Nederland is in het European Innovation Scoreboard 2019 opnieuw aangemerkt als Europees innovatieleider. Nederland behoort samen met Zweden, Finland en Denemarken tot deze selecte groep.
De EU-landen werden weer getoetst op 27 indicatoren voor innovatiekracht, waaronder publiek-private samenwerking, investeringen in onderzoek en ontwikkeling, impact van innovatie door het mkb en digitalisering. De innovatieleiders zijn de landen die meer dan 20% boven het Europese gemiddelde scoren. Nederland scoort dit jaar 24% boven het gemiddelde.

Reactie van staatssecretaris Mona Keijzer: “Een mooie waardering voor onze innovatieve ondernemers, onze kennisinstellingen en de hoeveelheid publieke investeringen. We zijn een topland voor innovatie, maar er is ruimte voor groei. Zo kunnen bedrijfsinvesteringen in onderzoek en ontwikkeling nog veel beter. Ik wil daaraan ook zelf bijdragen. Alleen zo handhaven we onze sterke internationale concurrentiepositie die zorgt voor banen en inkomsten.”bron

Ruime ervaring met WBSO

Hezelburcht is al ruim 24 jaar actief in het subsidielandschap en ondersteunt sindsdien ondernemers bij het aanvragen van WBSO voordeel. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke subsidieadviesbureaus van Nederland met zes vestigingen en ruim 90 adviseurs. Heeft u ook behoefte aan WBSO ondersteuning? Of bent u benieuwd of u er recht op heeft?

bekijk enkele WBSO showcases

Meer weten? Neem contact op!

Meer weten?

Neem contact met ons op!

?